Vakantiehuis Huisdieren toegelaten

Een vakantiehuis huren en je favoriete huisdier meenemen op reis? Het is absoluut geen evidentie. De meeste eigenaars melden expliciet in hun voorwaarden dat huisdieren niet zijn toegestaan. Toch zijn er gelukkig heel wat bemiddelaars die een aanbod hebben aan vakantiewoningen te huur waar huisdieren wel zijn toegelaten. Wij zetten de voornaamste op een rijtje:

LOADING
 • Casamundo

  casamundo

  Het van oorsprong Duitse Casamundo heeft een overzichtelijke website met een heel ruim aanbod van om en bij de 300 000 vakantiehuizen in heel Europa. Via hun pagina 'vakantie met de hond' kan je doorklikken naar de gewenste bestemming. Ze bieden ook een prijsgarantie: vind je dezelfde woning elders goedkoper, dan betalen ze het verschil terug.

  bekijk het aanbod
 • Happy Home

  happy home

  Happy Home verhuurt vakantiehuizen in 12 landen en gaat zelf prat op de hoge kwaliteit van hun aanbod. Op de website kan je meteen selecteren op 'huisdieren toegelaten' en heb je keuze uit meer dan 1000 vakantiehuizen te huur!

  bekijk het aanbod
 • atraveo

  atraveo

  atraveo maakt deel uit van TUI (Arke, Jetair) en bemiddelt in de verhuur van zowat 300000 vakantiewoningen (zowel aanbod van particulieren als van professionals) in heel Europa. In ongeveer de helft van alle aangeboden vakantiehuizen zijn honden welkom. Ruim en competitief aanbod met duidelijke en overzichtelijke informatie, volledig zoals je van TUI mag verwachten.

  bekijk het aanbod
 • VillaXL

  villaXL

  Internationale organisatie die vakantiewoningen te huur aanbiedt in meerdere landen. Bij VillaXL kan je tijdens het zoeken selecteren op 'huisdieren toegelaten', het aanbod omvat om en bij de 600 vakantiehuizen te huur.

  bekijk het aanbod
 • Reli

  Reli

  Reli heeft een ruime keuze vakantiewoningen te huur in verschillende streken van Frankrijk (+ enkele in Spanje). Op de website krijg je een beperkte, maar kwalitatieve selectie van zowat 100 vakantiehuisjes waar hond en/of kat welkom zijn..

  bekijk het aanbod
 • Interhome

  interhome

  Vakantiewoning huren met huisdier? Interhome beschikt over 11000 vakantiehuizen in 31 landen geschikt aangepast voor u en uw trouwe viervoeter: met ruime kamers, rustige tuinen en geen andere medegasten die zich zouden kunnen storen aan uw kat of hond.

  bekijk het aanbod
 • Belvilla

  belvilla

  Belvilla is marktleider in de Benelux in verhuur van vakantiehuizen met een heel ruim aanbod in heel Europa. Ga voor een ontspannende strandwandeling met je hond in een vakantiehuis aan zee of kies uit de talloze huizen met eigen omheining. Er is voor elk wat wils.

  bekijk het aanbod
 • Bungalow.net

  Bungalow.net

  Bungalow.net bemiddelt rechtstreeks tussen eigenaars en particulieren, dus zonder tussenkomst van reisbureau’s. Met meer dan 12000 vakantiehuizen te huur waar honden zijn toegestaan, zal elke dierenliefhebber hier ongetwijfeld een geschikt pand weten te vinden.

  bekijk het aanbod
 • Basic Travel

  basic travel

  Basic Travel heeft een overzichtelijke website met huizen in Zuid-Europa, Benelux en Duitsland. Hoewel er geen aparte pagina wordt gewijd aan huisdieren, kan je hierop wel selecteren en krijg je keuze uit een mooi aanbod van zowat 600 geschikte vakantiewoningen. Een prima keuze.

  bekijk het aanbod
 • Chalet.nu

  chalet.nu

  Basic Travel biedt vakantiewoningen aan over heel Europa. Een groot gedeelte hiervan verwelkomt graag huisdieren. Er is keuze voor reizigers met 1 of met meerdere dieren. Je krijgt een aantrekkelijke fiche per woning met een mooie fotoreportage en het boeken verloopt meer dan vlot.

  bekijk het aanbod
 • Novasol

  novasol

  Gekende en betrouwbare bemiddelaar in het huren van vakantiehuizen in heel Europa. Via de thema-pagina vakantie met de hond vind je hun selectie woningen gelegen in een aangepaste omgeving en waar de eigenaar uiteraard huisdieren verwelkomt..

  bekijk het aanbod
 • Topic Travel

  Topic Travel

  Op de website van het Nederlandse Topic Travel Vakantiehuizen is het steeds aangenaam zoeken. Hun focus ligt op de verhuur van vrijstaande vakantiehuizen, waarvan veel met eigen zwembad. In hun selectie 'vakantiehuis met hond' vind je zowat 1400 vakantiewoningen waar je huisdier mee mag, vaak ook gelegen in een aangepaste omgeving met wandelmogelijkheden, nabij water, enz.

  bekijk het aanbod
 • Aan Zee

  aan zee

  Een vakantiehuisje huren in Nederland met de hond? Het land leent zich uitstekend voor schitterende wandelingen in de natuur. Omdat ze gespecialiseerd zijn in het land, vind je bij Aan Zee een ruim en kwalitatief assortiment woningen. Hier vind je gegarandeerd je gading!

  bekijk het aanbod
 • ArdennenXL

  ArdennenXL

  Voor wie een huis zoekt in de Belgische Ardennen of elders in Vlaanderen - met huisdier - biedt ArdennenXL een mooie selectie van om en bij 100 aangepaste vakantiewoningen.

  bekijk het aanbod
 • Ardenne Résidences

  Ardenne Residences

  Vakantiewoning huren in de Ardennen met je huisdier? Ardenne Résidences heeft een aparte selectie vakantiehuizen te huur voor jou op hun themapagina 'reizen met hond'.

  bekijk het aanbod
 • Ardennes Relais

  Ardennes Relais

  Bij Ardennes Relais ga je via de themapagina 'Vakantiehuizen in de Ardennen met de hond' naar hun lijst met ongeveer 600 woningen waar honden welkom zijn. In ongeveer de helft hiervan kan je ook met meerdere honden terecht. Lees zeker ook de ervaringen van de andere reizigers en de tips van de eigenaar, een handige hulp bij het maken van de juiste keuze!

  bekijk het aanbod

Vakantiehuis huren honden toegestaan

Ga je er binnenkort een keertje tussenuit, even weg van de hectiek en de mooie natuur in ... ? Een verademing, maar wat met je hond? Je bent zo gehecht aan je trouwe viervoeter dat je hem liefst overal zou meenemen, ook op vakantie. Als hondenbezitter is het niet zo eenvoudig om een geschikt vakantiehuis te vinden waar ook je huisdier welkom is. Gelukkig wordt het aanbod aan vakantiehuizen waar de hond is toegestaan, steeds uitgebreider, zodat je ook buiten de eigen landsgrenzen terecht kan.

Een hondenvakantie in een vakantiehuis vereist absoluut een eigen tuin met omheining. De meeste hondvriendelijke vakantiehuizen met omheinde tuin bieden genoeg plaats en ruimte om de hond onbezorgd te laten ravotten. Kies een vakantiehuis honden welkom aan de rand van een bos of aan zee en ontdek wandelingen die zowel kleine als grote honden kunnen bekoren.

Net als jij vindt je hond het zalig om zijn nieuwe omgeving, met onbekende geuren, kleuren en geluiden, te ontdekken. Deze nieuwe indrukken geven hem een nieuwe energieboost en doen hem herleven!

Na een stevige tocht kun je samen uitrusten in jouw diervriendelijke vakantiewoning, voorzien van alle comfort. Dikwijls wordt er een kunststof hondenmand, een bench of een in hoogte verstelbare voeder- en drinkbak voorzien en sporadisch zelfs een heuse hondendouche of welkomstpakket met leuke verrassingen. Alles is even gemoedelijk en dat voelt de hond ook.

Sommige reizigers nemen meerdere honden mee op vakantie, en dan is de zoektocht naar een geschikte vakantiewoning dubbel zo moeilijk. Lang niet alle vakantiehuizen honden toegestaan aanvaarden immers twee of meer honden. Informeer daarom vooraf goed wat er mogelijk is, zodat je niet voor teleurstellingen komt te staan.

Met mooi weer worden er ook behoorlijk wat vaartochtjes gepland. Soms worden honden juist meegenomen op de boot. Eenmaal gewend aan de boot vinden ze het helemaal geweldig! Geef de hond de tijd om bekend te worden met de boot en maak de eerste vaartochten niet te lang. Onthoud dat ze gewend zijn op een stabiele ondergrond te lopen die niet beweegt. Maak je klaar om samen met je grootste vriend een onvergetelijke ervaring te beleven!

Een geslaagde hondenvakantie vraagt wel een goede voorbereiding! Voorzie je een lange autoreis, laat hem dan enkele weken op voorhand reeds wennen aan ritjes in de auto. Is de dag van de grote reis aangebroken, neem dan zeker een drinkbakje met water mee en zorg voor regelmatige stops onderweg.

Als volwaardig lid van het gezin vormt je hond een extra reisgenoot, dus heeft hij ook recht op zijn eigen tas vol spullen: zijn voorraad eten, zijn deken of mand, leiband, zijn voeder- en waterbak, ... Informeer ook op voorhand naar de meest hondvriendelijke stranden in heel Europa, dierenwinkels en dierenartsen in de buurt van jouw vakantiehuis met de hond!

Als baasje wil je het beste voor je trouwste metgezel, ook als je op vakantie bent. Verwen hem met een verblijf in een leuk vakantiehuis honden welkom, voorzien van alle comfort, en geniet van een welverdiende vakantie met de hond.

Vakantiehuisje huren met huisdier

Stel, je trekt er enkele dagen op uit en je vindt geen oppas voor je kat, dan moet ze dus noodgewongen mee ... Veel katten zijn echte gewoontedieren, ze voelen zich het prettigst in hun vertrouwde omgeving. Anderen daarentegen vinden het écht geweldig om mee op vakantie te gaan.

Veel hangt af van hun opvoeding op jonge leeftijd. Er zijn katten die vaak reizen met hun eigenaar en niet in paniek geraken. Dankzij het groeiende aanbod huisdiervriendelijke vakantiehuizen waar ook de kat welkom is, kan je haar lekker meenemen. Het geeft je een rustiger en veiliger gevoel. Eenmaal ter plaatse kan er weinig misgaan, zolang je enkele voorzorgsmaatregelen in acht neemt. De belangrijkste vereiste is dat je de kat bij aankomst in een kamer plaatst en zorgt dat ze veilig en op haar gemak is, en niet kan ontsnappen.

Geef haar ook wat water en eten tot ze wat beter gesetteld is en laat haar geleidelijk aan het vakantiehuisje verder verkennen. Na enkele dagen zal je merken dat alles vlotjes verloopt. Wil je je kat ook gezellig meenemen naar buiten, dan kies je best voor een lange lijn en een mooi tuigje. Zo kan je onbezorgd zonnen terwijl jouw kat het vogel- en muizenleven in de tuin observeert. Met je kat dicht bij jou, wordt je vakantie gegarandeerd dubbel zo leuk.