Vakantiehuis ardennen

Vakantiehuizen in de Belgische Ardennen

De Ardennen zijn voor de meeste vakantiegangers relatief dichtbij gelegen. Eenmaal ter plaatse valt de rust van het Ardense platteland als een deken over je heen. Tijdens een met streekproducten bereide, luie zondagsbrunch in je eigen vakantiehuisje Ardennen kan je weer uren bijpraten.

Themawandelingen en wandelrally's bieden bovendien aan groot en klein de kans de streek op een ludieke wijze te ontdekken. De meeste vakantiehuizen in de Ardennen zijn stuk voor stuk eigentijds en huiselijk ingericht met veel zorg voor kleur en details. Mag het wat meer romantisch zijn, neem dan je intrek in een houten chalet Ardennen middenin de bossen voor een authentiek verblijf ver weg van de beschaving. De aanwezigheid van een mooi, kronkelend beekje geeft de locatie alvast een "picture-perfect" kwalificatie. Heel populair in dit deel van België zijn de grotere huizen: de term ' vakantiehuis huren Ardennen 12 personen ' is een topper in de zoekmachines, dat zegt genoeg! Maar ook ' vakantiehuis huren Ardennen met zwembad ' blijft vaak gezocht, weze het eerder bij de Nederlandse vakantieganger, gelukkig vind je ook dit regelmatig in het aanbod.


Ourthe & Somme

Wil je een vakantiehuis huren in de Ardennen? Het Belgische 'Ourthe & Somme' is al meer dan 35 jaar actief in deze regio. Ze beheren ondermeer 10 eigen vakantieparken (bvb in Vielsalm of in Durbuy), maar daarnaast hebben ze ook een aanbod individuele woningen te huur.


ArdennenXL

Op de knappe website van ArdennenXL vind je een kwalitatief aanbod aan vakantiewoningen in de Ardennen. Per woning krijg je een representatieve diavoorstelling, reviews van eerdere gasten en een duidelijk overzicht van beschikbare periodes en prijzen. Boeken kan rechtstreeks op de site en verloopt handig.


Ardenne Résidences

Een absolute topper voor wie wenst te huren in de Ardennen: van moderne vakantievilla met zwembad tot authentieke hoeve met charme, het aanbod is van hoge kwaliteit (aan interessante prijzen), bovendien bieden zij een vlotte website met veel details van elke woning.


Heerlijke Huisjes

Het Nederlandse heerlijkehuisjes.nl laat je kiezen uit meer dan 3000 vakantiewoningen verspreid over heel België. De vermelding van een gemiddelde score geeft een prima beeld van de tevredenheid van de andere reizigers. Er zijn ook regelmatig promoties. Een leuke site.


Belvilla

Belvilla is marktleider in de Benelux in verhuur van vakantiehuisjes met een heel ruim aanbod, ook in België. De grootste keuze vind je in de Ardennen en in de provincie Luxemburg. Een verrassend mooie en vlotte website met een degelijk aanbod vakantiehuizen in de belgische ardennen.


Basic Travel

Bij Basic Travel vind je een klein, maar daarom niet minder kwalitatief aanbod huizen, vooral gesitueerd in de Ardennen. De degelijke fiche per woning met veel informatie, ook over de omgeving, maakt het zoeken best handig.


Casamundo

Het van oorsprong Duitse Casamundo heeft een overzichtelijke website met een heel ruim aanbod aan vakantiehuizen, zowel aan de kust, in de Ardennen of elders in het land. Ze bieden ook een prijsgarantie: vind je dezelfde woning elders goedkoper, dan betalen ze het verschil terug. Vakantiehuis huren Ardennen 12 personen? Bij Casamundo zoek je heel eenvoudig op basis van aantal personen en heb je een uitgebreide keuze in grotere huizen en chalets.


Ardennes Relais

Ardennes Relais is deel van de @Leisure groep (Belvilla, Casamundo, ..). Ze hebben meer dan 1000 vakantiewoningen in de Ardennen, verspreid over alle streken en variërend van groepskastelen tot knusse gîtes voor gezinnen, van back to basic tot superluxe met eigen wellnessfaciliteiten. Een knappe en handige website.


VillaXL

Internationale organisatie die vakantiehuizen aanbiedt in meerdere landen waaronder zowat 300 in België . VillaXL is steeds op zoek naar de mooiste, gezelligste en meest bijzondere accommodaties en biedt vakantiehuizen die elders niet verkrijgbaar zijn!


Novasol

Gekende en betrouwbare aanbieder die actief is in heel Europa en dus ook in België aanwezig met een ruim aanbod vakantiehuisjes. Je krijgt een uitgebreide infofiche per woning, een 'beste prijs garantie' en de online boeking verloopt uiterst vlot.


Bungalow.net

Al sedert 1996 biedt het Nederlandse Bungalow.Net woningen in Europa aan via internet. Ook in België hebben ze een ruim aanbod vakantiehuizen.


Chalet.nu

Hoewel je bij 'chalet' meteen aan wintersport denkt, biedt chalet.nu veel meer aan: in België hebben ze een aanbod van meer dan 2700 vakantiehuizen, verspreid over het hele land.

Deel deze website met je vrienden:

Uitwaaien aan zee?
De kust heeft veel in petto om vakantiegangers te bekoren. Naast brede stranden en beschermde natuurgebieden vind je er ook de plaatselijke culinaire specialiteit: vers gevangen, grijze garnalen. Bovendien is het niet ver: een ideale bestemming dus om je zinnen even te verzetten.
Vakantie in de Belgische Ardennen?
De Ardennen is een plek waar koppels en vrienden even wat tijd voor zichzelf kunnen vinden, genietend van een slow-weekend in een vakantiehuis. De belangrijkste troef van de Ardense valleien zijn uiteraard de talrijke wandelpaden in deze wondermooie natuur.

ACTIVITEITEN IN DE BELGISCHE ARDENNEN

Wandel- en fietstochten

In de ardennen kun je in het enorme bos- en weidegebied de natuurliefhebber in jezelf tot extase brengen, gaan mountainbiken, rotsklimmen en iets verderop misschien zelfs kajakken of paardrijden.

Dagtrip naar Luik, Namen of Spa

En wie toch op dagtrip wil, de steden Luik, Namen en Spa zijn niet ver weg. Ook de meer ongewone attracties zoals de railbike, met een fiets over de treinrails dwars doorheen de natuur, of een nostalgisch ritje met een stoomtrein uit vervlogen tijden zijn sterk in trek bij jong en oud.

Avontuur in de Ardennen

Zoek je liever wat meer het avontuur op, dan zijn de belangrijke concentratie aan grotten een goede keuze. Met hun prachtige kalkafzettingen laten ze je doordringen in de magie van de onderaardse wereld.